Рецепти
Салата со шери домати, пченка и аспарагус Ана Ристеска

Летна вегетаријанска салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж сок од лимон(3 Кафени лажици)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Свежо нане(1 Китка)

Пченка(300 Грама)

Аспарагус(500 Грама)

Шери домати(300 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во сад ставете го лимоновиот сок со маслиново масло, ставете му ливчиња од свежо нане и оставете го на страна.
  2. Во друг сад на страна направете микс од три шолји лед со една чаша вода.
  3. Во тенџере ставетете ги да се обарат аспарагусот и пченката околу 5 минути. Исцедете ги и ставете ги во садот со ладната вода. Извадете ги и повторно исцедете ги од водата.
  4. Во голем сад ставете ги оладените и исцедени пченка и аспарагус, додадете исечкани шери домати и претходно направениот прелив како и сол и бибер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: