Рецепти
Салата Табуле Ана Ристеска

Ориентално мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Булгур-житарка(3 Супени лажици)

Шери домати(500 Грама)

Свеж магдонос(2 Китки)

Свежо нане(1 Китка)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Маслиново масло(5 Кафени лажици)

Цимет(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Млад кромид(4 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сите зеленчуци исечкајте ги многу ситно во еден сад.
  2. Измешајте го булгурот со половина шолја топла вода и оставете да отстои околу 10 минути. Исцедете го и добро измијте го со вода.
  3. Измешајте го со сите други состојки и веднаш сервирајте го.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: