Рецепти
Селско месо со павлака Ана Ристеска

Македонски рецепт за сите гурмани и љубители на месото.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пржи. Во него се додава исечканата пиперка.
  2. Посебно се динста ситно исечканото месо на коцкички и се додаваат во садот со кромидот.
  3. Се прават мали ќофтиња од меленото месо, се пржат и се додаваат во другото месо.
  4. На крајот се додаваат сите зачини и виното и се става да се испече.
  5. Се додава и павлаката (со лажица една по една во тепсијата), па се става да се запече и таа.
  6. На крајот се разматува црвен пипер, се полева врз селското месо и се допечува уште малку. Се сервира со лажици павлака.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: