Рецепти
Шарени спирали Ана Ристеска

Шарена ужина со морков и спанаќ

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(3 )

Квасец(1 )

Млеко(300 Милилитри)

Оцет(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Масло(1 Супена лажица)

Маргарин(250 Грама)

Рендан морков(400 Грама)

Спанаќ(400 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Маргаринот се дели на 9 еднакви дела.
  2. Од сите состојки се замесува тесто. Тестото се дели на 10 дела и од секој се сука кора.
  3. Првата кора се премачкува со 1/9 од маргаринот. Се распоредува спанаќот и се наросува малку сол. Врз неа се става втората кора и таа се премачкува со маргарин. Се распоредува ренданиот морков и повторно се посолува.
  4. Постапката се повторува наизменично се го последната кора, која останува непремачкана.
  5. На крај се сука правоаголна кора со дебелина од 1см. Се сече на 12 ленти. Секоја лента се врти спирално и се реди во претходно намрсен плех. Се остава 30 минути да нарасне. Се премачкуваат со јајце, се наросуваат со сусам и се печат половина час на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: