Рецепти
Шарени тостерки Ана Ристеска

Слатка ужинка која оди одлично со попладневното кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Шеќер(15 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Масло(250 Милилитри)

Млеко(250 Милилитри)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во брашното се додаваат шеќерот, прашокот за печиво, маслото, млекото и се заедно се меша. Потоа се додаваат јајцата, едно по едно, се меша за да се добие еднолична смеса.
  2. Потоа тостерот се загрева на најсилна температура, потоа се намалува (на пример на 5, а потоа се намалува на 3)
  3. Со голема лажица се зема дел од тестото и формира колаче врз загреаниот тостер, потоа колачето се пече од двете страни.
  4. Чоколадото за готвење се растопува на рингла со малку млеко и масло, потоа испечените колачиња-тостерки се потопуваат од едната страна во растопеното чоколадо.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: