Рецепти
Шарени тостерки Ана Ристеска

Слатка ужинка која оди одлично со попладневното кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Шеќер(15 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Масло(250 Милилитри)

Млеко(250 Милилитри)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во брашното се додаваат шеќерот, прашокот за печиво, маслото, млекото и се заедно се меша. Потоа се додаваат јајцата, едно по едно, се меша за да се добие еднолична смеса.
  2. Потоа тостерот се загрева на најсилна температура, потоа се намалува (на пример на 5, а потоа се намалува на 3)
  3. Со голема лажица се зема дел од тестото и формира колаче врз загреаниот тостер, потоа колачето се пече од двете страни.
  4. Чоколадото за готвење се растопува на рингла со малку млеко и масло, потоа испечените колачиња-тостерки се потопуваат од едната страна во растопеното чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: