Рецепти
Шпагети со сардини и копар Ана Ѓорова

Брз ручек од тестенини со вкусен сос од риба во комбинација со домати и копар

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(280 Грама)

Сардини свежи(300 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Суво грозје(20 Грама)

Копар(120 Грама)

Доматен сос(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исчистете ги сардините, измијте ги и отстранете им ги главите. Отворете ги по должина без да ги поделите на два дела.
  2. Копарот измијте го, исчистете го и исечкајте го.
  3. Исечкајте го кромидот и пржете го во подлабока тава на загреано масло.
  4. Додајте го сувото грозје, кое сте го омекнале во вода и сте го исцедиле, како и сосот од домати. Пржете ги 5 минути.
  5. Додајте го копарот и по 5 минути додајте ги сардините. Пржете уште 5 минути.
  6. Тестенините сварете ги во посебен сад со солена вода, исцедете ги, измешајте ги со сосот и сервирајте ги веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: