Рецепти
Шпагети со сардини и копар Ана Ѓорова

Брз ручек од тестенини со вкусен сос од риба во комбинација со домати и копар

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(280 Грама)

Сардини свежи(300 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Суво грозје(20 Грама)

Копар(120 Грама)

Доматен сос(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исчистете ги сардините, измијте ги и отстранете им ги главите. Отворете ги по должина без да ги поделите на два дела.
  2. Копарот измијте го, исчистете го и исечкајте го.
  3. Исечкајте го кромидот и пржете го во подлабока тава на загреано масло.
  4. Додајте го сувото грозје, кое сте го омекнале во вода и сте го исцедиле, како и сосот од домати. Пржете ги 5 минути.
  5. Додајте го копарот и по 5 минути додајте ги сардините. Пржете уште 5 минути.
  6. Тестенините сварете ги во посебен сад со солена вода, исцедете ги, измешајте ги со сосот и сервирајте ги веднаш.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: