Рецепти
Шпагети со сардини и копар Ана Ѓорова

Брз ручек од тестенини со вкусен сос од риба во комбинација со домати и копар

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(280 Грама)

Сардини свежи(300 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Суво грозје(20 Грама)

Копар(120 Грама)

Доматен сос(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исчистете ги сардините, измијте ги и отстранете им ги главите. Отворете ги по должина без да ги поделите на два дела.
  2. Копарот измијте го, исчистете го и исечкајте го.
  3. Исечкајте го кромидот и пржете го во подлабока тава на загреано масло.
  4. Додајте го сувото грозје, кое сте го омекнале во вода и сте го исцедиле, како и сосот од домати. Пржете ги 5 минути.
  5. Додајте го копарот и по 5 минути додајте ги сардините. Пржете уште 5 минути.
  6. Тестенините сварете ги во посебен сад со солена вода, исцедете ги, измешајте ги со сосот и сервирајте ги веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: