Рецепти
Шунка на виенски начин Ана Ѓорова

Печена шунка со карфиол како одлична идеја за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(250 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Јајце(6 )

Карфиол(200 Грама)

Рендан пармезан(150 Грама)

Брашно(4 Супени лажици)

Путер(200 Грама)

Павлака(180 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Најпрвин карфиолот ставете го во солена вода во тенџере со капак и оставете го да врие.
  2. Со миксер изматете го путерот и постепено додавајте ги жолчките од јајце, 2 лажици брашно и 2 лажици павлака. Матете додека смесата не се соедини и потоа тргнете го садот настрана.
  3. Во друг сад со миксер изматете ги белките од јајце, додајте 2 лажици брашно и 2 лажици пармезан, а потоа додајте ја смесата со жолчките од јајце и убаво измешајте со лажица.
  4. Во намрсена тава ставете половина од подготвената смеса, додајте ја исечканата шунка, шампињоните, 1 лажица пармезан и сварениот исечкан карфиол, а потоа одозгора ставете ја втората половина од тестото.
  5. Печете во загреана рерна на 220°C, околу 20-тина минути додека тестото не добие златножолта боја.
  6. Врз готовата шунка наросете пармезан и декорирајте со 2 топки павлака и магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: