Рецепти
Шунка на виенски начин Ана Ѓорова

Печена шунка со карфиол како одлична идеја за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(250 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Јајце(6 )

Карфиол(200 Грама)

Рендан пармезан(150 Грама)

Брашно(4 Супени лажици)

Путер(200 Грама)

Павлака(180 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Најпрвин карфиолот ставете го во солена вода во тенџере со капак и оставете го да врие.
  2. Со миксер изматете го путерот и постепено додавајте ги жолчките од јајце, 2 лажици брашно и 2 лажици павлака. Матете додека смесата не се соедини и потоа тргнете го садот настрана.
  3. Во друг сад со миксер изматете ги белките од јајце, додајте 2 лажици брашно и 2 лажици пармезан, а потоа додајте ја смесата со жолчките од јајце и убаво измешајте со лажица.
  4. Во намрсена тава ставете половина од подготвената смеса, додајте ја исечканата шунка, шампињоните, 1 лажица пармезан и сварениот исечкан карфиол, а потоа одозгора ставете ја втората половина од тестото.
  5. Печете во загреана рерна на 220°C, околу 20-тина минути додека тестото не добие златножолта боја.
  6. Врз готовата шунка наросете пармезан и декорирајте со 2 топки павлака и магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: