Рецепти
Сирење од суви смокви Ана Ѓорова

Одлично мезе од суви смокви. Наместо бадеми, може да употребите и ореви.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви смокви(1 Килограм)

Шеќер(500 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Бадеми(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Смоквите сомелете ги во машина за мелење месо, додајте шеќер и гответе ги на оган со постојано мешање додека смесата не згусне.
  2. Потоа додајте ванилин шеќер и излупени и по должина исечкани бадеми.
  3. Смесата ставете ја во калап навлажнет со вода и оставете неколку дена во фрижидер да се стегне. Потоа исечете парчиња со нож како кога сечете сирење и послужете го.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: