Рецепти
Сирење од суви смокви
Одлично мезе од суви смокви. Наместо бадеми, може да употребите и ореви.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Суви смокви(1 Килограм)
Шеќер(500 Грама)
Ванилин шеќер(2 Пакувања)
Бадеми(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Смоквите сомелете ги во машина за мелење месо, додајте шеќер и гответе ги на оган со постојано мешање додека смесата не згусне.
- Потоа додајте ванилин шеќер и излупени и по должина исечкани бадеми.
- Смесата ставете ја во калап навлажнет со вода и оставете неколку дена во фрижидер да се стегне. Потоа исечете парчиња со нож како кога сечете сирење и послужете го.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во