Рецепти
Сирење од суви смокви Ана Ѓорова

Одлично мезе од суви смокви. Наместо бадеми, може да употребите и ореви.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви смокви(1 Килограм)

Шеќер(500 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Бадеми(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Смоквите сомелете ги во машина за мелење месо, додајте шеќер и гответе ги на оган со постојано мешање додека смесата не згусне.
  2. Потоа додајте ванилин шеќер и излупени и по должина исечкани бадеми.
  3. Смесата ставете ја во калап навлажнет со вода и оставете неколку дена во фрижидер да се стегне. Потоа исечете парчиња со нож како кога сечете сирење и послужете го.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: