Рецепти
Сирење од суви смокви Ана Ѓорова

Одлично мезе од суви смокви. Наместо бадеми, може да употребите и ореви.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви смокви(1 Килограм)

Шеќер(500 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Бадеми(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Смоквите сомелете ги во машина за мелење месо, додајте шеќер и гответе ги на оган со постојано мешање додека смесата не згусне.
  2. Потоа додајте ванилин шеќер и излупени и по должина исечкани бадеми.
  3. Смесата ставете ја во калап навлажнет со вода и оставете неколку дена во фрижидер да се стегне. Потоа исечете парчиња со нож како кога сечете сирење и послужете го.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: