Рецепти
Сирови овошни тартови
Превкусна здрава вегетаријанска ужинка која е готова додека да трепнете, а без сомнеж на сите ќе им е омилена
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Урми без семки(12 )
Какао(1/4 Чаша)
Бадеми(1 Чаша)
Сол(1 Прстофат)
Замрзнати боровници(1/2 Чаша)
Кокосово масло(1 Чаша)
Калинка(5 Кафени лажици)
Замрзнати јагоди(1/4 Чаша)
Банана(1/4 Чаша)
Екстракт од ванила(1 Прстофат)
Мед(3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Ставете ги урмите, какаото, бадемите и солта во блендер и изблендирајте ги. Додајте го медот и повторно изблендирајте.
- Смесата префрлете ја во 2 мали калапчиња за тартови и убаво притиснете ја и распоредете ја бидејќи ова е тестото на тартот. Вака спремните калапи замрзнете ги.
- Во меѓувреме во блендер ставете ги боровниците, кокосовото масло (пола чаша), калинките и изблендирајте. Тргнете ја смесата на страна.
- Повторно во блендер ставете ги јагодите, бананата, кокосово масло (пола чаша) и изблендирајте.
- Едната смеса сипете ја врз едниот тарт, а другата врз другиот.
- Ставете ги во фрижидер 30 минути. Извадете ги, декорирајте ги по желба и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во