Рецепти
Сирови овошни тартови Ана Ристеска

Превкусна здрава вегетаријанска ужинка која е готова додека да трепнете, а без сомнеж на сите ќе им е омилена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(12 )

Какао(1/4 Чаша)

Бадеми(1 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Замрзнати боровници(1/2 Чаша)

Кокосово масло(1 Чаша)

Калинка(5 Кафени лажици)

Замрзнати јагоди(1/4 Чаша)

Банана(1/4 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Прстофат)

Мед(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Ставете ги урмите, какаото, бадемите и солта во блендер и изблендирајте ги. Додајте го медот и повторно изблендирајте.
  2. Смесата префрлете ја во 2 мали калапчиња за тартови и убаво притиснете ја и распоредете ја бидејќи ова е тестото на тартот. Вака спремните калапи замрзнете ги.
  3. Во меѓувреме во блендер ставете ги боровниците, кокосовото масло (пола чаша), калинките и изблендирајте. Тргнете ја смесата на страна.
  4. Повторно во блендер ставете ги јагодите, бананата, кокосово масло (пола чаша) и изблендирајте.
  5. Едната смеса сипете ја врз едниот тарт, а другата врз другиот.
  6. Ставете ги во фрижидер 30 минути. Извадете ги, декорирајте ги по желба и послужете.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: