Рецепти
Скуша во пикантен сос (хроно) Ана Ѓорова

Полнета скуша во сочен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Сушен домат(1 )

Кромид(1 Главица)

Лимон(1 )

Лук(4 Чешниња)

Доматен сос(200 Грама)

Сардини во конзерва(150 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Рузмарин(1-2 Гранчиња)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистените скуши посолете ги и исечете ги со нож по должина на стомакот. Наполнете ги со смеса од ситно сечкани магдонос и лук, игли рузмарин и темјан.
  2. Наполнетите скуши засечете ги на неколку места со нож, попрскајте ги со масло и печете ги на скара од двете страни. Попрскајте по некое време повторно со масло доколку има потреба.
  3. Во меѓувреме подгответе го сосот: во загреана тава со масло ставете ситно сечкан кромид да се пропржи заедно со лукот.
  4. Откако малку ќе омекнат, додајте ја ситно сечканата сардина, малку рузмарин, малку темјан, сув домат, малку ситно сечкан магдонос, бибер и исцеден сок од половина лимон.
  5. Испечените скуши ставете ги на чинија врз листови марула, прелијте ја со пикантниот сос и декорирајте со кришки лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: