Рецепти
Сладолед торта со јагоди Ана Ристеска

Лесен освежителен десерт со сезонско овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(4 )

Шеќер(14 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Млеко(650 Милилитри)

Жолчка од јајце(4 )

Брашно(6 Супени лажици)

Путер(200 Грама)

Јагоди(400 Грама)

Шлаг крем ванила(2 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Се матат 4 белки со 8 лажици шеќер, се додаваат 6 лажици брашно и малку прашок за печиво, се пече на 200 степени околу 15 минути.
  2. Испечената кора, додека е топла, се прелива со 150 мл топло млеко, па се остава да се излади.
  3. За филот се варат 4 жолчки со 6 лажици шеќер и со 6 лажици брашно во 500 мл млеко додека згуснат. Се остава кремот да се излади, а потоа се додаваат 200 г изматен путер.
  4. Врз готовиот пандишпан прво се распоредуваат измиените и на половинки исечкани јагоди (може и друго овошје по желба), потоа се истура целиот крем.
  5. Се матат шлаг-пените и со нив се премачкува целата торта, се декорира по желба, па се става во замрзнувач.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: