Рецепти
Сникерс корнети Ана Ѓорова

Вкусен десерт со бело и црно чоколадо и печени кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кикирики(500 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Маргарин(1 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Бело чоколадо(100 Грама)

Корнет(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Несолените кикирики се лупат и се печат, па се оставаат да се изладат.
  2. Потоа се мелат 300 грама од нив и се додава шеќерот во прав, маргаринот и црното чоколадо кое претходно го растопуваме.
  3. Сите состојки се мешаат за да смесата стане хомогена, па со смесата се полнат корнетите.
  4. Преостанатите 200 грама кикирики се дробат на ситни парчиња.
  5. Белото чоколадо растопете го и секој од корнетите ставете го со врвот во белото растопено чоколадо, а потоа извалкајте го во кикириките.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: