Рецепти
Солен колач од млада боранија и компири Ана Ѓорова

Одлично зеленчуково предјадење што може да го искомбинирате и како додаток со главното јадење – секако е вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Боранијата исчистете ја, а компирите излупете ги и исечкајте ги на коцкички.
  2. Заедно ставете ги да се варат во посолена и зовриена вода во тенџере околу 20 минути.
  3. Потоа исцедете ги и испасирајте ги во пире.
  4. Во садот со зеленчукот додајте ги јајцата, пармезанот, мајоранот, сол и бибер. Измешајте за да добиете хомогена смеса.
  5. Претурете ја смесата во огноотпорен сад (претходно намастен со масло и наросен со лебни трошки) и добро израмнете ја.
  6. Одозгора посипете го колачот со уште лебни трошки и со масло, па ставете го да се пече во веќе загреана рерна на 180 степени, 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: