Рецепти
Солен колач со зеленчуци Ана Ѓорова

Солен колач од мешан зеленчук на скара – вкусен рецепт што може да го комбинирате и за предјадење, вечера и ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Модриот парлиџан и тиквицата измијте ги и исечете ги по должина на тенки парчиња. Пиперката исчистете ја и исечете ја на ленти, па печете ги на скара.
  2. Морковите исечкајте ги на кругови и варете ги во тенџере со вода околу 5 минути.
  3. Во сад измешајте ги брашното, квасецот во прав и ренданиот кашкавал.
  4. Печениот зеленчук исечкајте го на парчиња и измешајте го со смесата со брашно.
  5. Во друг сад со виљушка изматете ги јајцата со сол и бибер. Додајте го млекото, па маслото и измешајте.
  6. Соединете ги смесата со брашно и зеленчук со јајцата и добро измешајте, па измешајте го на крај и издробеното фета сирење.
  7. Смесата ставете ја врз хартија за печење во четвртаст плех, посипете со сусам и печете ја во веќе загреана рерна на 180 степени, околу 35 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: