Рецепти
Солен ролат Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготовка и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Морков(200 Грама)

Сирење(200 Грама)

Магдонос(малку )

Масло(100 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(4 Супени лажици)

Пченкарно брашно(5 Супени лажици)

Павлака(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Три јајца се матат убаво.
  2. Се додаваат маслото, брашното, печивото и павлаката.
  3. Сè убаво се меша.
  4. Потоа се додаваат варените моркови (исечкани), сечканото сирење и магдоносот.
  5. Убаво се меша со лажица.
  6. Се пече во подмачкан плех на 180 степени – 30 минути во претходно загреана рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: