Рецепти
Солени полжави Liljana Ristic Noic

Солени печива во интересна форма кои се одлична ужина или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


3 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(500 Грама)

Квасец(1 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Брашно(850 Грама)

Масло(1 Чаша)

Јајце(3 )

Сол(2 Супени лажици)

Маргарин(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

ТЕСТО:

  1. Се мешаат млекото, квасецот, 3 лажици шеќер, брашното и чаша масло, па се замесува тесто.
  2. Тестото се остава половина час за да стаса.

ФИЛ:

  1. Се мешаат 3 жолчки со 2 лажици сол и 1 пакување маргарин Кристал.
  2. Откако ќе стаса тестото, се сука кора и врз неа се става од филот, се мота во вид на ролат, се сече на тркалца и се реди во плех.
  3. Налегнати едно врз друго, се премачкуваат со белките и се печат 10-15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: