Рецепти
Солени тостерки со сусам и ким Ана Ѓорова

Сервирајте ги за ладно предјадење, а може да се послужат и како грицки додека гледате телевизија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1/2 Килограм)

Маргарин(1 )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Јајце(3 )

Сирење(150 грама, дробено )

Сусам(50 Грама)

Ким(1 кесичка )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Од сите состојки се замесува средно меко тесто. По потреба се додава уште брашно.
  2. Тестото се остава да стаса најмалку еден час во фрижидер.
  3. Потоа од тестото се кинат парчиња и се прават топчиња кои се редат на тостер (претходно добро загреан) и се притискаат да се испечат.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: