Рецепти
Солени витлерчиња Ана Ѓорова

Овие солени кифлички можете да ги подготвите за родендени, имендени, домашна слава или каква било семејна свеченост или едноставно да си ги направите за грицкање додека ја гледате омилената серија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(800 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Млеко(300 Милилитри)

Квасец(1 )

Адитив(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Јајце(едно за премачкување )

Ким

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Квасецот го ставаме да стаса. Заедно со брашното, млекото, солта и адитивот замесуваме тесто. Тестото го ставаме на топло да стаса околу 1 час.
  2. Правиме топчиња, со сукало ги развлекуваме во корички и ги виткаме.
  3. Ги редиме во подмачкан плех и ги оставаме на топло уште половина час.
  4. Одозгора ги премачкуваме со јајце, ги посолуваме и наросуваме со ким.
  5. Ги печеме во загреана рерна на 180°C или додека да добијат убава боја.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: