Рецепти
Сос од бело сирење и лук Ана Ѓорова

Сервирајте го врз салата од марула, свежи домати и краставички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(600 Грама)

Путер(80 Грама)

Лук(8 Чешниња)

Буковец(20 Грама)

Млеко(40 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сирењето изрендајте го на ситно ренде.
  2. Лукот, исто така, изрендајте го или истолчете го во дрвен сад.
  3. Путерот растопете го и додајте го со сирењето.
  4. Измешајте и додајте млеко, истолчен лук и буковец и убаво соединете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: