Рецепти
Сос од печурки Ана Ѓорова

Сос од тиквички и печурки што совршено оди во комбинација со Вашиот ручек од месо, или пак, со лесен гарнир од зеленчук. Искористете ја фантазијата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Лук(2 Чешниња)

Свежи шампињони(200 Грама)

Тиквичка(1 )

Масло(1-2 Супени лажици)

Соја сос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Ситно сечканиот кромид пропржете го на врело масло, додајте ги излупените цели чешниња лук, печурките исечкани на листови и ситно сечканата тиквичка.
  2. Кога состојките ќе пожолтат, додајте ги зачините и малку вода. Варете ја смесата додека не омекне, а потоа извадете ги целите чешниња лук.
  3. Додајте го сосот од соја и оставете малку да отстојат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: