Рецепти
Сос од печурки
Сос од тиквички и печурки што совршено оди во комбинација со Вашиот ручек од месо, или пак, со лесен гарнир од зеленчук. Искористете ја фантазијата.
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(2 Главици)
Лук(2 Чешниња)
Свежи шампињони(200 Грама)
Тиквичка(1 )
Масло(1-2 Супени лажици)
Соја сос(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Ситно сечканиот кромид пропржете го на врело масло, додајте ги излупените цели чешниња лук, печурките исечкани на листови и ситно сечканата тиквичка.
- Кога состојките ќе пожолтат, додајте ги зачините и малку вода. Варете ја смесата додека не омекне, а потоа извадете ги целите чешниња лук.
- Додајте го сосот од соја и оставете малку да отстојат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во