Рецепти
Сос од печурки Ана Ѓорова

Сос од тиквички и печурки што совршено оди во комбинација со Вашиот ручек од месо, или пак, со лесен гарнир од зеленчук. Искористете ја фантазијата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Лук(2 Чешниња)

Свежи шампињони(200 Грама)

Тиквичка(1 )

Масло(1-2 Супени лажици)

Соја сос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Ситно сечканиот кромид пропржете го на врело масло, додајте ги излупените цели чешниња лук, печурките исечкани на листови и ситно сечканата тиквичка.
  2. Кога состојките ќе пожолтат, додајте ги зачините и малку вода. Варете ја смесата додека не омекне, а потоа извадете ги целите чешниња лук.
  3. Додајте го сосот од соја и оставете малку да отстојат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: