Рецепти
Сос од кашкавал и сланина
Подгответе си го овој сос, кој совршено оди со начос чипс или потпечено багет лепче. Одличен за лабава вечер со пиво.
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Крем сирење(453 Грама)
Кисела павлака(1/2 Чаша)
Моцарела сирење(1 2/3 Чаши)
Пиво(3/4 Чаши)
Чедар сирење(1/2 Чаша)
Пченкарно брашно(2 Супени лажици)
Лук во прав(1 Кафена лажица)
Сува везена црвена пиперка(1/2 Кафена лажица)
Чили во прав(1/2 Кафена лажица)
Сол(1/2 Кафена лажица)
Пржена сланина(8 Парчиња)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Загрејте ја рерната на 176°C. Садот за печење напрскајте го со малку масло.
- Во блендер ставете ги крем сирењето, киселата павлака, пивото, пченкарното брашно, лукот во прав, пиперката, чилито во прав и солта.
- Блендирајте на најголема јачина сè додека сите состојки не се соединат убаво, околу 2 минути. Додајте ја и зготвената сланина со тоа што ќе оставите на страна 2 супени лажици.
- Префрлете ја смесата во садот за печење, наросете одозгора со останатиот дел од сланината и печете околу 15-20 минути. Послужете со начос чипс или парчиња потпечен багет леб.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во