Рецепти
Сос од кашкавал и сланина Ана Ристеска

Подгответе си го овој сос, кој совршено оди со начос чипс или потпечено багет лепче. Одличен за лабава вечер со пиво.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крем сирење(453 Грама)

Кисела павлака(1/2 Чаша)

Моцарела сирење(1 2/3 Чаши)

Пиво(3/4 Чаши)

Чедар сирење(1/2 Чаша)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Сува везена црвена пиперка(1/2 Кафена лажица)

Чили во прав(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Пржена сланина(8 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Загрејте ја рерната на 176°C. Садот за печење напрскајте го со малку масло.
  2. Во блендер ставете ги крем сирењето, киселата павлака, пивото, пченкарното брашно, лукот во прав, пиперката, чилито во прав и солта.
  3. Блендирајте на најголема јачина сè додека сите состојки не се соединат убаво, околу 2 минути. Додајте ја и зготвената сланина со тоа што ќе оставите на страна 2 супени лажици.
  4. Префрлете ја смесата во садот за печење, наросете одозгора со останатиот дел од сланината и печете околу 15-20 минути. Послужете со начос чипс или парчиња потпечен багет леб.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: