Рецепти
Сос од кашкавал и сланина Ана Ристеска

Подгответе си го овој сос, кој совршено оди со начос чипс или потпечено багет лепче. Одличен за лабава вечер со пиво.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крем сирење(453 Грама)

Кисела павлака(1/2 Чаша)

Моцарела сирење(1 2/3 Чаши)

Пиво(3/4 Чаши)

Чедар сирење(1/2 Чаша)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Сува везена црвена пиперка(1/2 Кафена лажица)

Чили во прав(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Пржена сланина(8 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Загрејте ја рерната на 176°C. Садот за печење напрскајте го со малку масло.
  2. Во блендер ставете ги крем сирењето, киселата павлака, пивото, пченкарното брашно, лукот во прав, пиперката, чилито во прав и солта.
  3. Блендирајте на најголема јачина сè додека сите состојки не се соединат убаво, околу 2 минути. Додајте ја и зготвената сланина со тоа што ќе оставите на страна 2 супени лажици.
  4. Префрлете ја смесата во садот за печење, наросете одозгора со останатиот дел од сланината и печете околу 15-20 минути. Послужете со начос чипс или парчиња потпечен багет леб.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: