Рецепти
Сос од цвекло и кромид Ана Ѓорова

Сервирајте го сосот заедно со варен компир или пржени тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(2 )

Кромид(200 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Брашно(50 Грама)

Млеко(1/2 Литар)

Морско оревче

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот излупете го, исечкајте го на парчиња и оставете го половина час да отстои во студена вода.
  2. Во меѓувреме излупете го и изрендајте го цвеклото.
  3. Маргаринот стопете го на оган, додајте го исцедениот кромид и динстајте го додека не стане проѕирен. Потоа додајте брашно и топло млеко и постојано мешајте додека не добиете густ сос.
  4. Зачинете со сол и бибер по вкус и малку рендано оревче и оставете го сосот да се олади.
  5. Потоа во оладениот сос додајте го ренданото цвекло и сето тоа добро промешајте го.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: