Рецепти
Сос од цвекло и кромид Ана Ѓорова

Сервирајте го сосот заедно со варен компир или пржени тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(2 )

Кромид(200 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Брашно(50 Грама)

Млеко(1/2 Литар)

Морско оревче

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот излупете го, исечкајте го на парчиња и оставете го половина час да отстои во студена вода.
  2. Во меѓувреме излупете го и изрендајте го цвеклото.
  3. Маргаринот стопете го на оган, додајте го исцедениот кромид и динстајте го додека не стане проѕирен. Потоа додајте брашно и топло млеко и постојано мешајте додека не добиете густ сос.
  4. Зачинете со сол и бибер по вкус и малку рендано оревче и оставете го сосот да се олади.
  5. Потоа во оладениот сос додајте го ренданото цвекло и сето тоа добро промешајте го.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: