Рецепти
Сос со кисели краставички Ана Ѓорова

Сос што потсетува на мајонез, меѓутоа со посвеж вкус поради киселите краставички и каперсите. Комбинирајте го со потпечени лепчиња, месо, јајца или риба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Кисели краставички(2 )

Каперси(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Оцет(1 Супена лажица)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Сечкан магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Јајцата варете ги во зовриена вода околу 8 минути. Тврдосварените јајца пресечете ги и одделете ја жолчката.
  2. Жолчката ставете ја во блендер заедно со киселите краставички, каперсите, сенфот и магдоносот. Блендирајте додека добиете хомогена смеса.
  3. Постепено во блендерот додавајте ги оцетот и маслото и блендирајте додека добиете густа кремаста смеса.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: