Рецепти
Стапчиња со сирење и кашкавал Ана Ѓорова

Домашна и лесна ужинка за гостите или како грицки со омилената серија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Сусам(50 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Јајце(1 )

Млеко(200 Милилитри)

Ким(1 ќесичка )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Маргаринот и прашакот за печиво се мешаат со брашното.
  2. Со дланка ги месиме состојките, го додаваме млекото и мешаме со лажица.
  3. Ги додаваме и ренданите кашкавал и сирење, го месиме тестото со рака и го оставаме да отстои 30 минути.
  4. Потоа со сукало развлекуваме кора која се сече на тенки и долгнавести ленти.
  5. Лентите се премачкуваат со матено јајце, па се наросуваат со сусам или ким.
  6. Се виткаат во спирали или само така како стапчиња се редат во тава обложена со хартија за печење.
  7. Се печат 20 минути во загреана рерна на 200 степени.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: