Рецепти
Свински шницли во сос од домати Ана Ѓорова

Вкусни пржени шницли со сос од домати и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(4 )

Јајце(1 )

Доматен сос(1 Чаша)

Лук(2 Чешниња)

Презла(по потреба )

Брашно(по потреба )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Шницлите се толчат, се додава сол, бибер, се валкаат во брашно, јајце и презла и се пржат во загреано масло од двете страни.
  2. Се додава по малку вода и се динста.
  3. Пред крај се полива со сос од домати кој претходно е загреан во друга тава со 2 цели чешни лук и маслиново масло.
  4. Се остава тавата со шницлите уште малку на оган, па се служи со ориз или печен компир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: