Рецепти
Тава со карфиол и месо Ана Ѓорова

Едноставно, а многу вкусно јадење. Послужете го со салата од варена брокула со лимон и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 голема главица )

Карфиол(1 до 1 и пол килограм )

Компир(4 )

Морков(6 помали )

Ориз(1 мала шолја за кафе )

Мешано мелено месо(200 Грама)

Домат(1 или малку доматен сос )

Магдонос

Сол

Бибер

Црвен пипер

Ѓумбир во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот се пржи во тава за печење. Се додаваат зачините и се пржи додека малку да омекне.
  2. Компирите и моковите се лупат и се сечкаат и се додаваат во тавата.
  3. Карфиолот се сечка на поситни цветови и се додава во тавата.
  4. Потоа се додаваат меленото месо и оризот и сето тоа убаво се запржува.
  5. Откако сите состојки убаво ќе се запржат и ќе омекнат, се додава вода колку да ја покрие содржината во тавата и на крај се додаваат сечкан домат и магдонос.
  6. Јадењето се става во загреана рерна на 180 степени и се пече 30-40 минтути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: