Рецепти
Тава со карфиол и месо Ана Ѓорова

Едноставно, а многу вкусно јадење. Послужете го со салата од варена брокула со лимон и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 голема главица )

Карфиол(1 до 1 и пол килограм )

Компир(4 )

Морков(6 помали )

Ориз(1 мала шолја за кафе )

Мешано мелено месо(200 Грама)

Домат(1 или малку доматен сос )

Магдонос

Сол

Бибер

Црвен пипер

Ѓумбир во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот се пржи во тава за печење. Се додаваат зачините и се пржи додека малку да омекне.
  2. Компирите и моковите се лупат и се сечкаат и се додаваат во тавата.
  3. Карфиолот се сечка на поситни цветови и се додава во тавата.
  4. Потоа се додаваат меленото месо и оризот и сето тоа убаво се запржува.
  5. Откако сите состојки убаво ќе се запржат и ќе омекнат, се додава вода колку да ја покрие содржината во тавата и на крај се додаваат сечкан домат и магдонос.
  6. Јадењето се става во загреана рерна на 180 степени и се пече 30-40 минтути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: