Рецепти
Тавче ориз и компир Ана Ристеска

Вегетаријански, македонски ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(250 Грама)

Компир(750 Грама)

Кромид(2 Главици)

Масло(100 Грама)

Црвен пипер

Бибер

Магдонос

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Исечкајте ги ситно кромидот и испржете го на масло.
  2. Додајте го оризот, а компирот (исечкан на овални парчиња) наредете го преку оризот.
  3. Стевете вода, да се облее, додајте сол по вкус, магдонос, црн пипер и ставете го во рерна да се испече.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: