Рецепти
Тавче ориз и компир Ана Ристеска

Вегетаријански, македонски ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(250 Грама)

Компир(750 Грама)

Кромид(2 Главици)

Масло(100 Грама)

Црвен пипер

Бибер

Магдонос

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Исечкајте ги ситно кромидот и испржете го на масло.
  2. Додајте го оризот, а компирот (исечкан на овални парчиња) наредете го преку оризот.
  3. Стевете вода, да се облее, додајте сол по вкус, магдонос, црн пипер и ставете го во рерна да се испече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: