Рецепти
Тебси Ана Ѓорова

Ориентален ручек од пилешко месо во тава со ароматични зачини и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Кромид(100 Грама)

Пилешко месо(250 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Лук(20 Грама)

Домат(250 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Куркума(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирот излупете го и исечете го на кругови, па ставете го да се пржи во малку масло.
  2. Кромидот, излупен, ситно исечкајте го и пржете го во една тава. Додајте ги сечканите печурки, месото, лук и домат, па пржете 10-тина минути. Зачинете со сол по вкус и додајте ги останатите зачини.
  3. Промешајте и готовата смеса распоредете ја во огноотпорен сад. Печете во рерна на 200 степени околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: