Рецепти
Телешки шницли со шафран Ана Ристеска

Брз и богат ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(600 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Бело вино(1/2 Чаша)

Рендан пармезан

Пире во прав(75 Грама)

Млеко(4 Децилитри)

Путер

Шафран

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Истолчете ги шницлите, засечете ги на неколку места по рабовите за да не се свиткаат за време на пржењето, па набрашнете ги и пржете ги на 40г путер се додека не заруменат од двете страни. Посолете ги, попиперете ги и извадете ги од тавата.
  2. Ставете го млекото да зоврие, тргтнете го од оган, додајте ја смесата за пире и мешајте ја со лажица.  Зачинете го пирето со путер, сол и бибер.
  3. Сипете го виното во тавата со сосот од пржењето, зголемете ја температурата и оставете го да испари.
  4. Намалете го огност, додајте 20г путер и малку шафран, па оставете го да се пржи.
  5. Додајте ги шницлите и пропржете ги кратко време. Сервирајте го месото со својот сос и со пирето од компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: