Рецепти
Тестенини со туна и босилек Ана Ристеска

Едноставни тестени во совршена комбинација од туна, домат и босилек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Најнапред подгответе го пенасто сосот: Во еден сад ставете 20 листа босилек, малку оригано, сол, 100 мл масло и исчистено луто пиперче па добро истолчете ги.
  2. Измијте ги доматите, исчистете ги од семките и исечете ги на коцки. Исцедете ја туната од маслото од конзервата.
  3. Сварете ги тестенините, исцедете ги и вратете ги во садот во кој се вареа. Зачинете ги со сосот, коцките домати и туна. Добро измешајте ги и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: