Рецепти
Тиква печена во рерна на необичен начин Ана Ѓорова

Рецепт кој може да го комбинирате со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 )

Анасон(1 Кафена лажица)

Црвен кромид(2 Главици)

Црвена пиперка(1 )

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Компир(400 Грама)

Маслиново масло(1 Чаша)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Тиквата исчистете ја и исечкајте на помали парчиња, при што дебелината на парчињата да не биде поголема од 2-3 сантиметри.
  2. Кромидот исечкајте го на кругови, а анасонот на помали парчиња.
  3. Пиперката исечкајте ја по желба, но внимавајте парчињата да бидат приближно исти.
  4. Лукот не го чистите од лушпата само благо притиснете го на работната површина колку малку да се одвои.
  5. Компирот излупете го и исечете го на слични парчиња како и тиквата.
  6. Сите состојки измешајте ги во еден сад и зачинете со масло, сол и бибер.
  7. Истурете ги сите намирници во тава и печете на 200°C од 45 минути до еден час додека компирот не биде целосно печен.
  8. За време на печењето промешајте неколку пати.
  9. Пред сервирањето, извадете ја лушпата од лукот и промешајте го низ тавата со состојките колку да добијат мирис.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: