Рецепти
Тиква печена во рерна на необичен начин Ана Ѓорова

Рецепт кој може да го комбинирате со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 )

Анасон(1 Кафена лажица)

Црвен кромид(2 Главици)

Црвена пиперка(1 )

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Компир(400 Грама)

Маслиново масло(1 Чаша)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Тиквата исчистете ја и исечкајте на помали парчиња, при што дебелината на парчињата да не биде поголема од 2-3 сантиметри.
  2. Кромидот исечкајте го на кругови, а анасонот на помали парчиња.
  3. Пиперката исечкајте ја по желба, но внимавајте парчињата да бидат приближно исти.
  4. Лукот не го чистите од лушпата само благо притиснете го на работната површина колку малку да се одвои.
  5. Компирот излупете го и исечете го на слични парчиња како и тиквата.
  6. Сите состојки измешајте ги во еден сад и зачинете со масло, сол и бибер.
  7. Истурете ги сите намирници во тава и печете на 200°C од 45 минути до еден час додека компирот не биде целосно печен.
  8. За време на печењето промешајте неколку пати.
  9. Пред сервирањето, извадете ја лушпата од лукот и промешајте го низ тавата со состојките колку да добијат мирис.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: