Рецепти
Торта со тиква Ана Ристеска

Вкусен десерт од тиква кој може да го послужите со шлаг или сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 )

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Шеќер(2 Супени лажици)

Млеко(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквата се мие и се чисти.
  2. Исчистената тиква прво се вари.
  3. Потоа се пасира.
  4. Се додават двете лажици брашно, 2 матени јајца, 2 лажици шеќер и 1 чаша млеко.
  5. Се става во намастен плех.
  6. Се пече додека тиквата добие сјај одозгора.
  7. Се вади од рерна.
  8. Се сервира.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: