Рецепти
Торта со тиква Ана Ристеска

Вкусен десерт од тиква кој може да го послужите со шлаг или сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 )

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Шеќер(2 Супени лажици)

Млеко(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквата се мие и се чисти.
  2. Исчистената тиква прво се вари.
  3. Потоа се пасира.
  4. Се додават двете лажици брашно, 2 матени јајца, 2 лажици шеќер и 1 чаша млеко.
  5. Се става во намастен плех.
  6. Се пече додека тиквата добие сјај одозгора.
  7. Се вади од рерна.
  8. Се сервира.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: