Рецепти
Тиквички на скара Ана Ѓорова

Летен додаток со вашето главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Лук(2 Чешниња)

Свежо нане

Оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките измијте ги, исушете ги и исечете ги по должина на тенки ленти од околу половина сантиметар.
  2. Печете ги на грил-тава или на скара по околу 5 минути од едната страна.
  3. Во сад измешајте ги исечканиот лук, листовите нане, оцетот, маслото, биберот и солта.
  4. Печените тиквички ставајте ги во чинија еден ред, прелијте со смесата од лук, па друг ред и така додека се потрошат сите состојки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: