Рецепти
Тиквички на скара Ана Ѓорова

Летен додаток со вашето главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Лук(2 Чешниња)

Свежо нане

Оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките измијте ги, исушете ги и исечете ги по должина на тенки ленти од околу половина сантиметар.
  2. Печете ги на грил-тава или на скара по околу 5 минути од едната страна.
  3. Во сад измешајте ги исечканиот лук, листовите нане, оцетот, маслото, биберот и солта.
  4. Печените тиквички ставајте ги во чинија еден ред, прелијте со смесата од лук, па друг ред и така додека се потрошат сите состојки.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: