Рецепти
Тиквички на скара Ана Ѓорова

Летен додаток со вашето главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Лук(2 Чешниња)

Свежо нане

Оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките измијте ги, исушете ги и исечете ги по должина на тенки ленти од околу половина сантиметар.
  2. Печете ги на грил-тава или на скара по околу 5 минути од едната страна.
  3. Во сад измешајте ги исечканиот лук, листовите нане, оцетот, маслото, биберот и солта.
  4. Печените тиквички ставајте ги во чинија еден ред, прелијте со смесата од лук, па друг ред и така додека се потрошат сите состојки.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: