Рецепти
Тиквички на скара Ана Ѓорова

Летен додаток со вашето главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Лук(2 Чешниња)

Свежо нане

Оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките измијте ги, исушете ги и исечете ги по должина на тенки ленти од околу половина сантиметар.
  2. Печете ги на грил-тава или на скара по околу 5 минути од едната страна.
  3. Во сад измешајте ги исечканиот лук, листовите нане, оцетот, маслото, биберот и солта.
  4. Печените тиквички ставајте ги во чинија еден ред, прелијте со смесата од лук, па друг ред и така додека се потрошат сите состојки.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: