Рецепти
Тиролска салата Ана Ѓорова

Вкусна и богата марула салата со варени јајца, пршута и ротквици

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јајцата тврдо сварете ги и исечете ги на кришки.
  2. Во меѓувреме измијте ја марулата, исечкајте ја, отстранете ја кората од лебот и исечете го на коцки. Пржете ги на 4 лажици масло, често вртејќи ги, па префрлете ги врз салфета за да се впие вишокот на маснотија.
  3. Марулата ставете ја на чинија за послужување, додајте ги јајцата, тенко исечените ленти пршута, маслинките без семки, измиените и исечени на половина ротквици и коцките леб.
  4. Протријте со половина чешне лук еден сад, додајте 4 лажици масло, 2 лажици оцет, сол и бибер и добро измешајте ги. Со сосот прелијте ја салатата и измешајте ја. Додајте и рендан кашкавал.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: