Рецепти
Тофу со гулаш од тиква Ана Ѓорова

Вкусно, макробиотичко предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тофуто исечете го на помали парчиња, ставете ги во еден сад, додајте го доматниот сос, колку да ги покриете, па варете ги кратко. Оставете ги да се изладат.
  2. Потоа сервирајте ги во чинија посипани со сечкан магдонос и лукче, па полијте ги со малку соја сос.
  3. За гулашот, исечкајте го кромидот на полумесечинки, ставете го да се динста во малку сусамово масло.
  4. Тиквата излупете ја, исечкајте ја на резанки и додајте ја во садот со кромид, промешајте и динстајте ја додека да омекне.
  5. На крај додајте го сечканиот магдонос и 2-3 сечкани чешниња лук. Сервирајте во чинијата со тофу, со една црпалка варен интегрален ориз и салата од зелка и моркови.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: