Рецепти
Торта со киви Ана Ѓорова

Брза и декоративна торта со впечатлива зелена боја и одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(150 Грама)

Брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Шеќер(120 грама + 2 лажици )

Сол(1 Прстофат)

Јајце(2 )

Млеко(8 Супени лажици)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Киви(7 )

Желатин(1 Пакување)

Сок од јаболко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Брашното и печивото измешајте ги и додајте 120 грама шеќер. Помешајте добро и додајте ги јајцата, млекото, маслото и солта.
  2. Од смесата замесете тесто и потоа префрлете го во калап за торти кој претходно е намастен со путер, па ставете ја тортата да се пече во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
  3. Откако ќе ја извадите тортата оставете ја да се олади.
  4. Кивите излупете ги и исечете ги на кругови, па наредете ги врз оладената торта.
  5. Желатинот измешајте го со 2 лажици шеќер и со сокот од јаболко. Смесата прелијте ја врз тортата за да добие сјаен изглед. Оставете ја во фрижидер 1 час пред послужување.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: