Рецепти
Тоскански печен аспарагус Ана Ристеска

Лесен рецепт од аспарагус и домат кој може да претставува салата или прилог на некое јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Аспарагус(680 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Свежо оригано(1/2 Кафена лажица)

Домат(1 )

Рендан пармезан(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Ставете ги аспарагусот и доматите во масло, сок од лимон и кора од лимон, сол и бибер.
  2. Вака измешаните состојки ставете ги на хартија за печење со тоа што аспарагусот ќе биде само во еден ред, а доматите над него. Поросете со пармезан и печете 15 минути на 200°C со повремено мешање.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: