Рецепти
Тост со праз Ана Ристеска

Едноставен и вкусен вегетаријански рецепт за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Праз(2 Стогчиња)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Маргарин(40 Грама)

Сирење(100 Грама)

Копар(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Празот исечкајте го на покрупно и во малку вода со сол и бибер варете го додека омекне, па исцедете го.
  2. Лепчињата испечете ги на тостер, намачкајте ги со маргарин, па на секоја кришка ставете од варениот праз и наросете со парчиња сирење.
  3. Потоа во загреана рерна ставете ги лепчињата во тава за печење неколку минути да се запечат додека не се стопи сирењето.
  4. Извадете ги од рерна и на секоја кришка леб ставете ситно сечкан копар.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: