Рецепти
Тост со праз Ана Ристеска

Едноставен и вкусен вегетаријански рецепт за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Праз(2 Стогчиња)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Маргарин(40 Грама)

Сирење(100 Грама)

Копар(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Празот исечкајте го на покрупно и во малку вода со сол и бибер варете го додека омекне, па исцедете го.
  2. Лепчињата испечете ги на тостер, намачкајте ги со маргарин, па на секоја кришка ставете од варениот праз и наросете со парчиња сирење.
  3. Потоа во загреана рерна ставете ги лепчињата во тава за печење неколку минути да се запечат додека не се стопи сирењето.
  4. Извадете ги од рерна и на секоја кришка леб ставете ситно сечкан копар.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: