Рецепти
Тост со праз
Едноставен и вкусен вегетаријански рецепт за вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(4 Парчиња)
Праз(2 Стогчиња)
Бибер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Маргарин(40 Грама)
Сирење(100 Грама)
Копар(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Празот исечкајте го на покрупно и во малку вода со сол и бибер варете го додека омекне, па исцедете го.
- Лепчињата испечете ги на тостер, намачкајте ги со маргарин, па на секоја кришка ставете од варениот праз и наросете со парчиња сирење.
- Потоа во загреана рерна ставете ги лепчињата во тава за печење неколку минути да се запечат додека не се стопи сирењето.
- Извадете ги од рерна и на секоја кришка леб ставете ситно сечкан копар.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во