Рецепти
Тропикал пилешки стек на скара Leo Katarovski

Несекојдневен рецепт за меко и сочно пилешко месо. Едноставно за подготовка и супер за летен ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сок од портокал(1/2 Чаша)

Зелен лимон(1 )

Мед(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Пилешки гради

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измешајте ги заедно сокот од портокал, сокот од лимета, медот и црвената пиперка. Мешавината ставете ја во пластична кеса со патент, внатре ставете го пилешкото, истиснете го вишокот воздух и затворете ја кесата. Оставете да се маринира во фрижидер околу 30 минути.
  2. Во меѓувреме загрејте ја скарата на средна темперература.
  3. Извадете го пилешкото од маринадата, ставете го на скара и печете по околу 6 до 8 минути по страна, се разбира по желба. Остатокот од маринадата може да го фрлите.
  4. Изпечените пилешки стекови посипете ги со коријандер и послужете. Порцијата може да ја декорирате со кругови од портокал и лимета.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: