Рецепти
Тропикал пилешки стек на скара Leo Katarovski

Несекојдневен рецепт за меко и сочно пилешко месо. Едноставно за подготовка и супер за летен ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сок од портокал(1/2 Чаша)

Зелен лимон(1 )

Мед(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Пилешки гради

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измешајте ги заедно сокот од портокал, сокот од лимета, медот и црвената пиперка. Мешавината ставете ја во пластична кеса со патент, внатре ставете го пилешкото, истиснете го вишокот воздух и затворете ја кесата. Оставете да се маринира во фрижидер околу 30 минути.
  2. Во меѓувреме загрејте ја скарата на средна темперература.
  3. Извадете го пилешкото од маринадата, ставете го на скара и печете по околу 6 до 8 минути по страна, се разбира по желба. Остатокот од маринадата може да го фрлите.
  4. Изпечените пилешки стекови посипете ги со коријандер и послужете. Порцијата може да ја декорирате со кругови од портокал и лимета.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: