Рецепти
Тропикал пилешки стек на скара
Несекојдневен рецепт за меко и сочно пилешко месо. Едноставно за подготовка и супер за летен ручек.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сок од портокал(1/2 Чаша)
Зелен лимон(1 )
Мед(1 Кафена лажица)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Измешајте ги заедно сокот од портокал, сокот од лимета, медот и црвената пиперка. Мешавината ставете ја во пластична кеса со патент, внатре ставете го пилешкото, истиснете го вишокот воздух и затворете ја кесата. Оставете да се маринира во фрижидер околу 30 минути.
- Во меѓувреме загрејте ја скарата на средна темперература.
- Извадете го пилешкото од маринадата, ставете го на скара и печете по околу 6 до 8 минути по страна, се разбира по желба. Остатокот од маринадата може да го фрлите.
- Изпечените пилешки стекови посипете ги со коријандер и послужете. Порцијата може да ја декорирате со кругови од портокал и лимета.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во