Рецепти
Црно – бела торта Ана Ристеска

Двојно чоколадно задоволство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(14 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Вода(6 Супени лажици)

Какао(4 Супени лажици)

Млеко(1,2 Литар)

Бело чоколадо(1 )

Маргарин(400 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Шеќер во прав(150 Грама)

Црно чоколадо(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата изматете ги со 6 лажици шеќер.
  2. Брашното измешајте го со прашокот за печиво и какаото, па додајте ги изматените јајца. Додајте 6 лажици млака вода, па изедначете ја смесата.
  3. Прелијте ја во плех премачкан со масло и печете 20 минути на 200 стапени.
  4. Од 1 литар млеко одвојте 10 лажици и помешајте ги со густинот и 4 лажици шеќер, па направете густа смеса.
  5. Остатокот од млекото оставете го да зоврие заедно со белото чоколадо.
  6. Во млекото кое се вари додајте го густинот измешан со млеко, па мешајте постојано додека не добиете крем.
  7. Тргнете од оган и кога ќе се олади додајте 250 грама маргарин претходно изматен со шеќерот во прав.
  8. Печениот пандишпан пресечете го на половина. Едната половина премачкајте ја со направениот фил од бело чоколадо, па покријте со другата половина.
  9. Прелијте со глазура направена од 2-те темни чоколади за готвење, 4 лажици млеко, 4 лажици шеќер и 150 грама маргарин.
  10. Тортата ставете ја во фрижидер најмалку 1 час пред да ја сечете и употребите.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: