Рецепти
Црвен песто сос Ана Ѓорова

Италијански сос од домати, босилек и лук што е идеален за тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Домат(250 Грама)

Рикота сирење(100 Грама)

Рендан пармезан(50 Грама)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Борови ореви (пињоли)(или ореви 25 грама )

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Доматите измијте ги и исчистете ги од семките.
  2. Ставете ги во блендер со лукот, пармезанот, босилекот и пињолите (може и обични ореви), па блендирајте на слаба јачина.
  3. Додајте ги маслиновото масло и солта и блендирајте на најсилно да се соединат состојките.
  4. Додајте ја рикотата и измешајте го сосот со лажица.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: