Рецепти
Црвен песто сос
Италијански сос од домати, босилек и лук што е идеален за тестенини
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свеж босилек(1 Китка)
Домат(250 Грама)
Рикота сирење(100 Грама)
Рендан пармезан(50 Грама)
Маслиново масло(50 Милилитри)
Борови ореви (пињоли)(или ореви 25 грама )
Лук(1 Чешне)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Доматите измијте ги и исчистете ги од семките.
- Ставете ги во блендер со лукот, пармезанот, босилекот и пињолите (може и обични ореви), па блендирајте на слаба јачина.
- Додајте ги маслиновото масло и солта и блендирајте на најсилно да се соединат состојките.
- Додајте ја рикотата и измешајте го сосот со лажица.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во