Рецепти
Урнебес салата Ана Ѓорова

Чили салата како одличен гарнир со месо и печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(1/2 Килограм)

Кисела павлака(1 Килограм)

Чили пиперка(50-100 Грама)

Млад кромид(1 )

Буковец(1-2 Супени лажици)

Сол(1-2 Супени лажици)

Бибер(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сирењето изрендајте го или изгмечете го во голем сад.
  2. Додајте ги буковецот, солта и биберот и убаво соединете ја смесата.
  3. Лутите пиперки испечете ги и излупете ги, а потоа ситно исечкајте ги и додајте ги со сирењето.
  4. Младиот кромид измијте го и исечкајте го на ситно, па додајте го во салатата заедно со киселата павлака (може да употребите кајмак наместо кисела павлака) и убаво промешајте.
  5. Салатата оставете ја најмалку 1 час во фрижидер пред послужување и декорирајте ја со црни маслинки или магдонос.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: