Рецепти
Урнебес салата Ана Ѓорова

Чили салата како одличен гарнир со месо и печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(1/2 Килограм)

Кисела павлака(1 Килограм)

Чили пиперка(50-100 Грама)

Млад кромид(1 )

Буковец(1-2 Супени лажици)

Сол(1-2 Супени лажици)

Бибер(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сирењето изрендајте го или изгмечете го во голем сад.
  2. Додајте ги буковецот, солта и биберот и убаво соединете ја смесата.
  3. Лутите пиперки испечете ги и излупете ги, а потоа ситно исечкајте ги и додајте ги со сирењето.
  4. Младиот кромид измијте го и исечкајте го на ситно, па додајте го во салатата заедно со киселата павлака (може да употребите кајмак наместо кисела павлака) и убаво промешајте.
  5. Салатата оставете ја најмалку 1 час во фрижидер пред послужување и декорирајте ја со црни маслинки или магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: