Рецепти
Урнебес салата Ана Ѓорова

Чили салата како одличен гарнир со месо и печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(1/2 Килограм)

Кисела павлака(1 Килограм)

Чили пиперка(50-100 Грама)

Млад кромид(1 )

Буковец(1-2 Супени лажици)

Сол(1-2 Супени лажици)

Бибер(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сирењето изрендајте го или изгмечете го во голем сад.
  2. Додајте ги буковецот, солта и биберот и убаво соединете ја смесата.
  3. Лутите пиперки испечете ги и излупете ги, а потоа ситно исечкајте ги и додајте ги со сирењето.
  4. Младиот кромид измијте го и исечкајте го на ситно, па додајте го во салатата заедно со киселата павлака (може да употребите кајмак наместо кисела павлака) и убаво промешајте.
  5. Салатата оставете ја најмалку 1 час во фрижидер пред послужување и декорирајте ја со црни маслинки или магдонос.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: