Рецепти
Урнебес салата
Чили салата како одличен гарнир со месо и печива
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сирење(1/2 Килограм)
Кисела павлака(1 Килограм)
Чили пиперка(50-100 Грама)
Млад кромид(1 )
Буковец(1-2 Супени лажици)
Сол(1-2 Супени лажици)
Бибер(1-2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Сирењето изрендајте го или изгмечете го во голем сад.
- Додајте ги буковецот, солта и биберот и убаво соединете ја смесата.
- Лутите пиперки испечете ги и излупете ги, а потоа ситно исечкајте ги и додајте ги со сирењето.
- Младиот кромид измијте го и исечкајте го на ситно, па додајте го во салатата заедно со киселата павлака (може да употребите кајмак наместо кисела павлака) и убаво промешајте.
- Салатата оставете ја најмалку 1 час во фрижидер пред послужување и декорирајте ја со црни маслинки или магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во