Рецепти
Урнебес салата Ана Ѓорова

Чили салата како одличен гарнир со месо и печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(1/2 Килограм)

Кисела павлака(1 Килограм)

Чили пиперка(50-100 Грама)

Млад кромид(1 )

Буковец(1-2 Супени лажици)

Сол(1-2 Супени лажици)

Бибер(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сирењето изрендајте го или изгмечете го во голем сад.
  2. Додајте ги буковецот, солта и биберот и убаво соединете ја смесата.
  3. Лутите пиперки испечете ги и излупете ги, а потоа ситно исечкајте ги и додајте ги со сирењето.
  4. Младиот кромид измијте го и исечкајте го на ситно, па додајте го во салатата заедно со киселата павлака (може да употребите кајмак наместо кисела павлака) и убаво промешајте.
  5. Салатата оставете ја најмалку 1 час во фрижидер пред послужување и декорирајте ја со црни маслинки или магдонос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: