Рецепти
Вариво од печурки Ана Ѓорова

Брза и лесна вегетаријанска вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шампињоните се чистат и се сечат на листови, а сусамот се пропржува во сува тава без масло.
  2. Во длабока тава се става масло да се загрее на оган. Се додаваат печурките и се динстаат додека да пуштат сок. Се додава сусамот и се динста уште 5 минути со постојано мешање.
  3. Се додава павлаката и зачините и се налева филџан топла вода. Се остава да се вари околу 5-6 минути, а потоа се послужува. Како гарнир може да подготвите ориз, варени компири или да послужите со тестенини, но може да го послужите и самостојно.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: