Рецепти
Вариво од печурки Ана Ѓорова

Брза и лесна вегетаријанска вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шампињоните се чистат и се сечат на листови, а сусамот се пропржува во сува тава без масло.
  2. Во длабока тава се става масло да се загрее на оган. Се додаваат печурките и се динстаат додека да пуштат сок. Се додава сусамот и се динста уште 5 минути со постојано мешање.
  3. Се додава павлаката и зачините и се налева филџан топла вода. Се остава да се вари околу 5-6 минути, а потоа се послужува. Како гарнир може да подготвите ориз, варени компири или да послужите со тестенини, но може да го послужите и самостојно.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: