Рецепти
Вегански бисквит колачиња
Лесни и брзи вегански колачиња од растително млеко, без јајца и путер што се одлична ужинка
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(170 Грама)
Шеќер(100 Грама)
Масло(50 Милилитри)
Бадемово млеко(50 Милилитри)
Прашок за печиво(1/2 )
Црно чоколадо(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Црното чоколадо исечете го на крупни парчиња.
- Во сад измешајте ги брашното, шеќерот и печивото, додајте го чоколадото и измешајте.
- Додајте ги и маслото и млекото, измешајте и замесете ја смесата.
- Формирајте мали топчиња, редете ги во плех врз намастена хартија за печење, малку сплескајте ги, па печете ги во загреана рерна на 180°C околу 15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во