Рецепти
Вегански бисквит колачиња Ана Ѓорова

Лесни и брзи вегански колачиња од растително млеко, без јајца и путер што се одлична ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(170 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Бадемово млеко(50 Милилитри)

Прашок за печиво(1/2 )

Екстракт од ванила

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Црното чоколадо исечете го на крупни парчиња.
  2. Во сад измешајте ги брашното, шеќерот и печивото, додајте го чоколадото и измешајте.
  3. Додајте ги и маслото и млекото, измешајте и замесете ја смесата.
  4. Формирајте мали топчиња, редете ги во плех врз намастена хартија за печење, малку сплескајте ги, па печете ги во загреана рерна на 180°C околу 15 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: