Рецепти
Вегански бисквит колачиња Ана Ѓорова

Лесни и брзи вегански колачиња од растително млеко, без јајца и путер што се одлична ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(170 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Бадемово млеко(50 Милилитри)

Прашок за печиво(1/2 )

Екстракт од ванила

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Црното чоколадо исечете го на крупни парчиња.
  2. Во сад измешајте ги брашното, шеќерот и печивото, додајте го чоколадото и измешајте.
  3. Додајте ги и маслото и млекото, измешајте и замесете ја смесата.
  4. Формирајте мали топчиња, редете ги во плех врз намастена хартија за печење, малку сплескајте ги, па печете ги во загреана рерна на 180°C околу 15 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: