Рецепти
Вегански бисквит колачиња Ана Ѓорова

Лесни и брзи вегански колачиња од растително млеко, без јајца и путер што се одлична ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(170 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Бадемово млеко(50 Милилитри)

Прашок за печиво(1/2 )

Екстракт од ванила

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Црното чоколадо исечете го на крупни парчиња.
  2. Во сад измешајте ги брашното, шеќерот и печивото, додајте го чоколадото и измешајте.
  3. Додајте ги и маслото и млекото, измешајте и замесете ја смесата.
  4. Формирајте мали топчиња, редете ги во плех врз намастена хартија за печење, малку сплескајте ги, па печете ги во загреана рерна на 180°C околу 15 минути.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: